PrEPnu geeft visitekaartje af bij opening Joep Lange Instituut

Bij de opening van het Joep Lange Instituut werden de genodigden onthaald door mannen van het PrEPnu-actieteam. Zij herinnerden bezoekers eraan dat wetenschapper en activist Joep Lange een groot pleitbezorger was van PrEP. ‘Laat deze preventiemethode niet onbenut,’ propageerde Lange in 2011 in een interview in Schorer Magazine, ‘Iemand moet die kar gaan trekken.’ De gasten kregen een PrEPnu-button uitgereikt en een visitekaartje met de oproep de petitie te tekenen.

Waar tijdens de feestelijke opening in het Amsterdamse Concertgebouw PrEP een weliswaar genoemd maar onderbelicht onderwerp bleef, zorgde deze actie ervoor dat er toch veel over werd gesproken. Veel bezoekers gaven er tijdens de receptie blijk van het roerend eens te zijn met deze eerste ludieke actie van PrEPnu.

Ongeduldig optimisme
De bijeenkomst in het Concertgebouw stond vooral in het teken van Joep Lange’s grote betekenis voor de aidsbestrijding in ontwikkelingslanden. Veel sprekers brachten in herinnering hoeveel tegenspraak hij te verduren had gekregen, voordat hij voor elkaar kreeg wat niemand voor mogelijk hield: miljoenen mensenlevens redden onder de allerarmsten. Joep Lange werd gekarakteriseerd als ‘ongeduldige optimist’ en verscheidene sprekers citeerden dan ook maar al te graag zijn intussen legendarische ‘fuck the pessimists!‘.