Pride Talk: PrEPnu wil vooral snel einde hiv-epidemie


Iedereen in Nederland die baat kan hebben bij PrEP moet het kunnen krijgen, op een betrouwbare en laagdrempelige manier, aldus Pieter Claeys, die gisteren een Pride Talk hield gewijd aan PrEP. PrEP toevoegen aan de hiv-preventie is nodig om de Nederlandse hiv-epidemie te kunnen stoppen.

 

In de Shakespeare Club van het COC hield Pieter Claeys namens PrEPnu een gloedvol pleidooi voor een krachtig draagvlak voor PrEP in de gay community en daarbuiten. Hoogste tijd dat politiek Den Haag luistert naar de oproep vanuit de LHBTQ-community om PrEP onverwijld beschikbaar te maken voor mensen die zichzelf en anderen op een verstandige, verantwoordelijke en zelfbewuste willen beschermen tegen hiv. In die ambitie wordt PrEPnu gesteund door de Nederlandse hiv-behandelaars en belangenorganisaties zoals het COC, het Aids Fonds, de Hiv Vereniging. Die dringen er al langere tijd bij de Minister van Volksgezondheid op aan om de introductie van PrEP niet langer uit te stellen.

‘Hoeveel hiv-infecties moeten er nog bijkomen voor PrEP een legitiem wapen wordt in onze strijd tegen de hiv-epidemie die onze community al veel te lang in haar greep houdt?’ vroeg Pieter Claeys zich af. ‘Professionals schatten dat tenminste 300 van de jaarlijkse 1.000 infecties vermeden kunnen kunnen worden. Dat is een derde. Dat is winst. Minder gevallen van hiv, dat is waar het om gaat!’

‘We willen PrEP, we willen PrEP NU… maar wat we daar vooral mee willen is een einde maken aan de hiv-epidemie in Nederland,’ zo besloot PrEPnu’s Pride Talk, die ook live te zien was via Facebook, ‘en daar hebben we jullie steun voor nodig. Teken en deel daarom onze petitie.’

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=r5f10RcGIMA” width=”1280″ height=”720″ rel=”no” theme=”light”]