Generieke PrEP vanaf maandag verkrijgbaar voor €99,50 in de apotheek

Het moment waar we lang op hebben gewacht: generieke PrEP voor een zesde van de prijs die fabrikant Gilead bij dezelfde apotheek vraagt voor Truvada™. Vanaf maandag 30 oktober kun je met een recept terecht bij alle Plus-apotheken om PrEP te kopen van fabrikant Sandoz. De prijs voor een verpakking van 30 stuks bedraagt €99,50.

Prijs nog steeds te hoog
PrEPnu is erg blij met deze stap, maar vindt een prijs van bijna 100 euro voor 30 pillen nog steeds te hoog. PrEP hoort thuis in het basispakket van de zorgverzekering, om voor iedereen bereikbaar te zijn. Zolang dat niet is geregeld zou een commerciële prijs niet boven de 50 euro mogen uitkomen.

Zelf generieke PrEP kopen
Als je wilt weten hoe je zelf veilig en betrouwbaar PrEP kunt kopen voor 50 euro of minder, adviseren we je om onze informatie in FAQ4 over generieke PrEP te lezen. Heb je daarna nog vragen, bezoek dan eens onze wekelijkse workshop.

PrEPnu houdt een wekelijks gratis PrEP-workshop in het centrum van Amsterdam. Hier kun je al je vragen stellen over PrEP-gebruik en generieke middelen. We helpen je bij je keuze voor zelfstandig PrEP-gebruik. Bij ons krijg je onbevooroordeeld deskundig advies.