Nieuw PrEPbeleid!!

Na 10 jaar actie voeren lijkt het er eindelijk op dat demissionair minister Kuipers PrEP vanaf augustus 2024 (wanneer de huidige PrEPproef eindigt) breed beschikbaar gaat stellen aan iedereen die risico loopt op hiv in Nederland. Dat is een grote stap voorwaarts!
Vandaag werd ook bekend, dat mede dankzij PrEP, Amsterdam afgelopen jaar slechts 9 hiv infecties had. Dat is goed nieuws en tegelijkertijd totaal geen verrassing. Want PrEPnu zegt al jaren dat PrEP breed ingevoerd moet worden en dat het werkt!
.
Betalen voor de GGD hoeft straks niet meer, maar je moet wel zelf je PrEP halen en betalen. Dat is in Amsterdam op dit moment (check onze website) op 1 plek 9,95 per maand, maar vaker nog betaal je rond de 30 euro per maand aan PrEP pillen. Dat is voor een belangrijke groep mensen echt téveel. Als PrEPnu willen we dat er voor mensen die dit niet kunnen betalen iets geregeld gaat worden!
.
Je kan in de toekomst ook naar de huisarts voor PrEPzorg. Maar dat is vanwege de prijs van soa testen kostbaar. Eigenlijk zou jezelf testen op soa’s natuurlijk veel goedkoper moeten zijn. Dan is het PrEP halen via de huisarts ook veel makkelijker en kunnen meer mensen in Nederland PrEP krijgen.
.
PrEPnu voert al 10 jaar actie voor PrEP voor iedereen die dat wil en nodig heeft. We blijven dat doen en kunnen jouw steun daarbij gebruiken!