Doe mee aan Europees onderzoek PrEP-behoefte


Vanaf vandaag vindt een maand lang een groot Europees onderzoek plaats naar de behoefte aan PrEP en de mening over PrEP in de LGTB-gemeenschap. ‘Flash! PrEP in Europe’ is een enquête die in Nederland en 11 andere Europese landen wordt gehouden.

Hoe meer mensen eraan meedoen, hoe beter. Deze studie moet straks een goed beeld geven van de Europese noodzaak voor PrEP en van het aantal mensen dat nu al ooit PrEP gebruikt in studieverband, zoals AMPrEP, of op een andere manier. Bijvoorbeeld door het zelf te kopen, online of in het buitenland, of op de zwarte markt.

Het onderzoek is nodig om erachter te komen welke achtergronden en motieven een rol spelen om PrEP al dan niet te willen gebruiken en of seksueel (risico-) gedrag daar een rol bij speelt.

De enquête kan tot 15 juli 2016 worden ingevuld, in het Nederlands of in het Engels.

(De Nederlands partners van dit project zijn de Universiteit van Amsterdam en Soa Aids Nederland namens de werkgroep PrEPARED.)