Recht van spreken! Kom allen!

Donderdag 13 juli om 09:00 uur buigt de Amsterdamse gemeenteraad zich over PrEP! Gaat de raad extra budget beschikbaar maken voor de GGD om PrEP-gebruikers fatsoenlijk te begeleiden? Bij de raadsvergadering krijg je als betrokken burger spreekrecht. PrEPnu gaat van dit recht gebruik maken.

Wat vind jij?

Veel Amsterdammers gebruiken generieke PrEP, vaak zonder enige medische controle. Daar zitten flinke risico’s aan vast. Een risico is bijvoorbeeld het ontstaan van resistent hiv-virus door onzorgvuldig gebruik. Of risico op hiv of nierproblemen. Het is voor PrEP-gebruik superbelangrijk dat controles goed en regelmatig worden uitgevoerd. Met extra budget kan de GGD naast de gebruikelijke soa-zorg PrEP-gebruikers ook regelmatig testen op hepatitis C en hun nierfunctie.

Kom allemaal naar het stadhuis

Als jij dit ook belangrijk vindt, kom dan naar het stadhuis en laat je stem horen!

9 uur is vroeg, maar nooit te vroeg voor PrEP!

Locatie: BOEKMANZAAL, STADHUIS

Lees voor uitgebreide informatie over verantwoord en veilig PrEP-gebruik FAQ 4 op PrEPnu.nl