De PrEP-strijd is nog niet gestreden: NU in volle vaart vooruit!

De PrEP-strijd is nog niet gestreden: NU in volle vaart vooruit!

Nog 19 dagen en dan is het zover: dan zullen de PrEPnu-Warriors de wateren van Amsterdam innemen.

Ons schip toveren we de komende weken met veel kleur, liefde en aandacht om tot een klassiek strijdvaartuig. Een klein leger aan ambachtelijke vrijwilligers is al enige tijd druk bezig met ontwerpen, zagen en decoreren. De rantsoenen worden aangelegd. Aanvoerroutes van goederen en mensen zijn uitgedacht. De zorgvuldig samengestelde uniformen worden steeds completer en dj-duo Doppelgang is druk doende met een brute mix van PrEP-strijdliederen.

Op 4 augustus hijsen we fier de knalgele zeilen van ons oorlogsschip met een boodschap die niemand zal ontgaan: we willen NU een goede en voor iedereen bereikbare PrEP-regeling in Nederland.

In een slakkengang zijn de afgelopen jaren enkele omzichtige stappen in de juiste richting gezet, maar de regeling die onze regering kort geleden voorstelde, is een aanfluiting. Minister Bruins toont net als zijn voorganger een verbijsterend gebrek aan ambitie en verbeelding, ten koste van honderden overbodige hiv-infecties.

Maar wij blijven strijdvaardig. Lang niet iedereen kent en begrijpt voldoende het belang van deze belangrijke preventiepil. Het invoeren van PrEP in Nederland kan en moet veel sneller, beter en toegankelijker. Het aantal nieuwe hiv-infecties kan drastisch omlaag, ook in Nederland.

Bedankt sponsors en donateurs!

Wij zijn ontzettend blij dat zoveel verschillende personen en organisaties ons helpen deze boodschap uit te dragen op de Canal Parade van de Pride Amsterdam. Dit zijn natuurlijk allereerst de ruim 60 opvarenden en de mensen die anoniem hebben gedoneerd. Dank jullie wel!

Heel veel dank verdienen deze genereuze donoren: Aidsfonds, Club ChUrch, COC Nederland, DC Apotheek Valeriusplein, Hiv Vereniging Nederland, Project PrEP Shop Boys, Pride Business Club, Sauna NZ en Stichting GALA.

Zonder jullie hadden wij deze boot nooit te water kunnen laten gaan.

Een welgemeend dankjewel!

Team PrEPnu

En psst!
Er zijn een paar plekken vrijgekomen aan boord. Wil je nog met ons meevaren? Meld je dan snel aan via servicepunt@hivvereniging.nl